Bagges hemlösa hundar

Bagges hemlösa hundar

Sverige är fullt av hemlösa hundar. Det förekommer jämt och ständigt annonser om hundar som ska omplaceras för att deras familjer inte längre kan eller vill ha kvar dem. Ibland handlar det om fall där hundarna har vanvårdats och omhändertagits av polis medan det andra gånger handlar om hundar som har hittats springande lösa och där ägaren inte återfinns. Det är hjärtskärande att se och det är tyvärr inte för alla som det slutar lyckligt.

Hundstallet och Anders Bagge

En del av dessa hundar hamnar hos Hundstallet i Stockholm vilket drivs av svenska Hundskyddsföreningen. Anders Bagge älskar hundar och hans ideella engagemang hos Hundstallet sträcker sig flera år tillbaka. Detta har lett till tv-programmet ”Bagges hemlösa hundar” som producerats av TV4.

Att rehabilitera hundar är ett krävande projekt och många gånger är det mentalt påfrestande men samtidigt menar Anders Bagge att det här förmodligen är det viktigaste uppdrag som han någonsin har fått. I serien får tittarna följa ett helt gäng hundars väg från att de kommer till Hundstallet till att de förhoppningsvis hittar kärleksfulla hem.

dante