Rätt klädd för hundpromenad och utevistelse

Rätt klädd för hundpromenad och utevistelse

När du skaffar hund kommer du snart bli varse om att du kommer att behöva röra dig utomhus i alla väder. Promenaderna blir många och långa, utevistelsen längre. Det är då det gäller att man har kläder efter väder.

Tåliga kläder för alla väder

Med praktiska fritidskläder har du plagg för alla väder. De är dessutom extra tåliga så du kan röra dig i skog och mark utan att löpa stor risk för att kläderna skadas. En stor fördel med plaggen är att de också har många fickor för hundgodis, leksaker och andra viktiga saker.

Var förberedd för regn

Hunden behöver rastas oavsett om det regnar, snöar eller är soligt. Du måste vara förberedd på att det kan regna rejält när du ska ut och promenera. Se till att ha ett par vattentäta skor, eller helst gummistövlar. En regnjacka är inte heller fel och kanske behövs också ett par regnbyxor om du ska ut och gå i skogen.

Rätt utrustning för hunden

Se också till att hunden har rätt utrustning för promenaderna. Om du bor mitt i stan där det saltas mycket på vintern kan ett par små skor som skyddar hundens trampdynor vara bra. En hund med kort päls kan frysa och då behövs ett täcke. Om det är så att hunden inte gillar regn finns det också regntäcken som skyddar hundens päls. Om du har en stor hund som tenderar att dra en del i kopplet är en ribbad variant i tyg eller gummi bra. Läder blir lätt halt i regn och du kan tappa hunden om den drar till.

dante