Rasta hunden med Hundlöpet

Rasta hunden med Hundlöpet

“Som att rasta hunden – lite längre men mycket roligare!” är Hundlöpets slogan. Det är Sveriges största motionslopp där tvåbenta motionärerna deltar med hund.

Loppen

Hundlöpet har arrangerats sedan 2010 då grundaren Thomas Melén ville inspirera hundägare att komma i form. Det anordnas alltid i Stockholm men vissa år har det även hållits i andra städer. Under 2017 anordnades det tuffare loppet Hundlöpet Xtreme för första gången, där man sägs behöva uthållighet som en siberian husky och envishet som en terrier.

Under parollen ”Hundlöpet nära dig” kan vilken organisation som helst numera ansöka om att arrangera motionslopp med hund under Hundlöpets paraply. Det är en ny företeelse och först ut är Anicura Djursjukhuset i Kumla.

Flera distanser

Du väljer själv hur långt du och din hund ska springa där de två alternativen är 5 km eller 10 km. Loppet är kravlöst på så vis att du själv bestämmer om du vill tävla med förstaplatsen i siktet eller om du bara vill ta en härlig powerwalk med din hund. Som i alla trevlig fun runs hejar publiken vid målgången och alla deltagare får medalj samt en välfylld goodiebag. Du har även chansen att vinna priser.

dante