Resa utomlands med hund

Resa utomlands med hund

De allra flesta människor älskar att resa. Oavsett om man vill fly vardagen till en varm och skön strand eller om man vill åka på skidsemester, är det skönt att komma bort och få uppleva nya saker. Hur ofta man reser är mycket individuellt, men för hundägare kan det bli betydligt mer sällan då hunden alltid behöver tillsyn. Genom att ta med dig hunden på din semester kan ni båda njuta av varandras sällskap och det spännande resmålet, utan att hunden ska behöva bo hos någon bekant eller på ett djurpensionat. För att hunden ens ska få lämna landet är det dock mycket som behöver stå rätt till. Som hundägare måste du se till att din vän uppfyller alla de kravs som ställs, t.ex. genom att ha rätt vaccinationer, inneha ett EU-pass och anmälas hos tullen.

Hotell som skämmer bort din hund med bekvämligheter

Själva resan är sällan den svåraste biten, även om den kräver en hel del planering. Det som oftast sätter käppar i hjulen är alla de hotell som har djurförbud och där varken mindre sällskapsdjur eller större är välkomna. Planerar du att resa utomlands tillsammans med din hund är det därför viktigt att du är ute i god tid och letar upp ett bra hotell för hundar, där ni båda kommer att känna er riktigt välkomna. Ett hundhotell kan låta konstigt för vissa, men sanningen är att det faktiskt finns fler sådana hotell än man kan tro. Många hundägare älskar att ta med sin fyrbenta vän på äventyr och för att resan ska bli lyckad behöver de resande självklart någonstans att bo. Ett hundhotell är inte bara en plats där hunden är välkommen. De allra flesta hotell som tillåter hundar ser även till att hunden har en egen sovplats, matskålar och att det finns leksaker eller härliga tilltugg som väntar.

Hitta dina flygbiljetter online

Låt oss leka med tanken om att du nu har hittat ett riktigt bra resmål och ett fantastiskt hotell för hundar. Det enda som saknas är de packade väskorna och självklart flygbiljetten. Det kan krävas mycket tid och letande för att hitta den bästa flygbiljetten till det rätta priset, men internet har gjort det möjligt för resande att snabbare och smidigare kunna jämföra företagen mot varandra. En sida som har fått mycket uppmärksamhet är avionero.se. Utöver att det är lätt att boka på avionero.se så kan du dessutom vara mycket flexibel med din resa. Avionero kräver inte att du ska veta exakt vart du vill resa och vilket datum du vill åka hem, utan här är möjligheterna och biljetterna många. Låt någon annan göra jobbet åt dig och luta dig tillbaka medan de bästa flygbiljetterna letas fram.

dante