Städning när du har hund

Städning när du har hund

Om man skaffar en hund kommer man snart att upptäcka att man behöver lägga betydligt mycket mer tid på städning än vad man gjorde innan hunden kom in i hemmet. En hund smutsar helt enkelt ner. Den drar in smuts utifrån, den fäller och den stänker både foder och vatten kring sina skålar. Det finns dock en hel del knep som man som hundägare kan ta till för att göra städningen lite mindre tidskrävande och betungande. Det är till exempel bra att ha ett par vanliga gummihandskar hemma. Ett vanligt par för diskning duger utmärkt. När man snabbt och lätt vill samla ihop hundhår från mattor, soffor eller andra textilier kommer handskarna väl till pass. Handskarna tar till och med hand om hundhår som dammsugaren inte rår på! Det är enkelt att dra med lätt fuktade handskar över möbeln, duken eller kudden. Håret samlas till en tuss som man lätt kan samla ihop och kasta i soporna.

Förhindra smutsens intåg

Man kan också göra det lite lättare för sig genom att förhindra att hunden smutsar ner sig i första taget. Det är till exempel viktigt att städa även ute där hunden befinner sig. Man kan också ta på hunden ett täcke eller små skor under den regniga och leriga dagarna. Täcket håller hunden torr och varm men har också en bonusfunktion i att det håller smuts borta från pälsen. Om man äger en hund av långhårig ras kan det också hjälpa att klippa bort en del päls mellan hundens trampdynor. Då fastnar inte lika mycket grus och smuts i tassarna. Man kan också förenkla städningen kring hundens foderplats genom att ställa skålarna på ett underlägg eller en bricka. Då landar smulor och vatten på den och man kan lätt ta bort underlägget och diska eller byta ut det. På detta sätt riskerar man heller inte fuktskador på golvet, eller stänk på väggarna runt omkring matskålen. Det finns alltså en hel del man kan göra för att få städningen att gå lite snabbare.

Smuts som inte går bort

Ibland kan en hund skapa skador eller slitage som inte går att städa bort. Då kan det vara dags att ta i med hårdhandskarna. Något man får räkna med när man har en hund är att det blir rivmärken i golvet efter hundens klor. Detta särskilt om man har parkettgolv. Klösmärken på väggar är heller inte ovanligt om hunden gillar att hoppa upp vid fönster eller dörrar för att kunna spana ut. Om man ska flytta och har haft hund i bostaden kan man förutom att behöva städa ordentligt, också behöva måla om väggarna och slipa golvet. Med professionell flyttstädning Landskrona eller där du bor kan du få mer tid över till målning och reparation medan proffsen sköter städningen. Men en professionell städning behöver du aldrig oroa dig för att hyresvärden eller framtida köpare av bostaden ska underkänna städningen, eller märka att djur funnits i bostaden. Lägg mer tid på annat!

dante